Ford Anglia deluxe 1962
 
 

<<<MENY>>>
Bilen idag
Restaurering
Mera 1
     Mera 2
Nytt avgassystem, 2".

Det är enkelt att bygga tillbaka för den som vill.
Renovering av framvagn. Se nedan.
Nya bärarmar och styrleder i Maj i år. (2005) Delarnas pris runt 2000:-
McPhersonbenen får Cortina MK1 innehåll. (2005)
Lättstädad miljö. Om man skrapar på rostskyddet ser man lämningar ifrån tiden som utställningsbil. Hjulhusen är lackade vita under. Bilen har innerskärmar monterade fram sedan minst tio år tillbaka.

Här var det alltså ganska rent.
Några negativa saker?
En bil som är fyrtiofem år gammal har fel och brister. Om man drar upp den i 90 - 100 Km/t så viner det i differentialen. Fyran har en benägenhet att vilja hoppa ur i motlut under belastning om man inte lägger handen på växelspaken. Innertaket är intakt men borde spännas om. Bilen lämnar några droppar olja på golvet. Det gör engelska bilar och motorcyklar när de trivs!

Lackeringen är mellan tio och femton år gammal. Den har några bubblor och sprickor, men fortfarande gör bilen ett gott intryck. Rost finns väldigt lokalt i främre domkraftsfästen, annars är den fin, bilen. Om du söker en utställningsbil, ring inte. Köp en Mazda. Det är alltid jobb på gamla bilar.

Positivt då?
Nja, man ska inte ha bråttom när man är ute med den. Varje gång jag har tankat står det folk runt den när jag har betalat. Det går lätt en kvart när folk vill snacka om Anglior som de har haft. Alla åldrar gillar en röd Anglia. Det är ju ingen skrytbil, så folk är inte rädda för att komma fram och snacka.
Den går fint i 70-80Km/t och drar väldigt lite bensin. Lättstyrd, lättbromsad lättrullad och lättparkerad. Folk säger att de är lätta att få att välta också men jag har ännu inte lyckats!
Den luktar sextiotalsbil! Det är en blandning av rostskydd, smörjfett, garage och gamla tider.